Blaricum Blaricummermeent deelplan G

Blaricummermeent deelplan G3a

De architectuur van plan Blaricummermeent G3a is herkenbaar voor Blaricummermeent maar toch eigen. De materialen van metselwerk, hout, dakpannen en riet zie je in heel Blaricummermeent. De dorpse sfeer met boerderijachtige types zie je terug in ons plan, maar dan met specifieke elementen. Onze eigentijdse invulling is goed waarneembaar in de rijwoningen. De stoere verticale penanten met daartussen grote ramen en een frans balkon bij de tussenwoningen duwen de donkere kap als het ware omhoog om de woning een relatie aan te laten gaan met de omgeving. Het zwarte hout dat zich onder de kap bevindt behoud daarbij de dorpse sfeer. Ook de kopgevel van de ‘accent’ hoekwoningen wordt gekenmerkt door de penanten. De tweede kopwoning versterkt zich meer door het metselwerk dat de hoek om gevouwen wordt. Op beide koppen zakken de kappen tot op kozijnhoogte begane grond en sluiten aan op de garage. De garage wordt daarbij ook in het zwarte hout uitgevoerd. De doorgaande lijn van de omtimmerde goten, penanten en kozijnen hebben een lichte uitstaling welke zich sterk aftekent tegen het zwarte hout.

De twee onder een kapwoningen hebben een dorpse sfeer met kloeke luiken en het contrast tussen het lichte metselwerk aan de ene kant en het hout en de donkere dakpan die in elkaar overlopen en de boerderijachtige woning afmaken aan de andere kant. Bij de lage zon in de herfst kunnen de luiken dicht (Bij het vallen van de nacht kunnen de luiken dicht), waardoor de intieme sfeer van vroeger binnenin de woning ontstaat. Bij dit woningtype wordt de garage verbonden door het witte boeibord die overloopt in de witte daklijn van het hoofdhuis. De wisseling van voor- en zijentree, die de kopers mogen kiezen, zorgt voor een speels effect in het straatbeeld.

De vrijstaande woning is speciaal ontworpen voor deze locatie. Er is hier gekozen voor een rietgedekte woning geïnspireerd door de ligging aan het water. De onderbouw van het huis is opgebouwd met in metselwerk. Daar waar het riet op de verdieping omhoog gaat is de gevel in hout uitgevoerd als ook de  garage die onder de kap is opgenomen.  De hoge open dubbelhoge entree is beeldbepalend in de straat. De tuingevels zijn ‘open’ ontworpen met erkers die in de tuin steken welke een ideale plek zijn voor de eettafel. De kenmerkende relatie wonen - landschap wordt sterk uitgedrukt door het balkon dat als het ware uitschuift.


Project:

Opdrachtgever:

Omschrijving:


Ontwerp:
I.s.m.:

Blaricummermeent Deelplan G

LATEI
Aalberts ontwikkeling bv
18 rijwoningen
6 twee-onder-één-kapwoningen
1 vrijstaande woning
Selectie 2018, niet gewonnen
Mulleners + Mulleners Architecten

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.